29.04.2020
Temat: Zdrowe odżywianie- podsumowanie.
Wykonaj ćwiczenie 4 str.66 w podręczniku.
Zdjęcie wykonanego ćwiczenia przesyłamy na Messenger.
20.04.2020-24.04.2020
Temat: Żywność przetworzona i nieprzetworzona –wpływ na zdrowie człowieka.
Podaj przykłady żywności przetworzonej i nieprzetworzonej. Zapisz w zeszycie.
06.04.2020-08.04.2020
Temat: Jak chronimy środowisko naturalne.
Wykonaj prezentację na temat ochrony środowiska. Prezentację przesyłamy na email ewazuk6@gmail.com
30.03.2020-03.04.2020
Temat: Podsumowanie wiadomości o żywieniu.
Proszę wykonać test z podręcznika na stronie 76.
Zdjęcie rozwiązanego testu wysyłamy na grupę.
23-27. 03.2020
Temat: Piramida żywieniowa.
Narysuj na kartce z bloku piramidę żywieniową. Zdjęcie wykonanej pracy przesyłamy na grupę.
16-20.03.2020
Temat: Rola witamin w życiu człowieka.
Proszę o wykonanie tabeli zawierającej rodzaje witamin, skutki nadmiaru i niedoboru oraz jak dostarczyć organizmowi. Zdjęcie wykonanej tabeli wysyłamy na grupę.